espressocafe.ro

marți, 28 iulie 2015

Artroza, boala degenerativa

Eram foarte mica atunci cand am observat ca bunica mea se vaita tot mai des de dureri ale mainilor si picioarelor dupa orice fel de efort si mai ales in zilele friguroase sau ploioase. Copil fiind, nu am dat nici un fel de importanta, ci doar am memorat ca se simte rau si ca mi se rapeste din timpul de joaca pentru a-i da cate o mana de ajutor la diverse treburi casnice, lucru care ma irita grozav pe vremea aceea, dupa cum bine va puteti imagina. Intr-un final, la insistentele mamei mele, bunica a mers la medic sa vada de unde au aparut acele dureri si ce reprezinta. Diagnosticul de artroza a facut ca in casa noastra sa se lase o tacere care nu prevestea nimic bun. Oare cat de grava e aceasta boala? ma intrebam speriata in sinea mea. Imaginatia bogata ma facea sa cred ca va fi rau, atat de rau incat o vom pierde pe draga mea bunica inainte ca ea sa ma vada crescand si inflorind a domnisoara. Nimeni nu s-a obosit sa imi explice, sa imi dea mai multe informatii despre artroza, dar eu observam pe furis cum timpul si boala treceau peste trupul fragil al bunicii, lasand in urma semne ireversibile. Incepuse sa doarma inconjurata de sticle cu apa calda, evita sa mai stea prea mult cu mainile in apa spaland vase sau rufe, se infofolea ori de cate ori iesea afara. 

Consultanta juridica de la Chronax

Nu mai retin daca v-am povestit sau nu despre niste prieteni de familie care acum un an s-au decis sa isi deschida o firma, dar o voi face acum. Mai lucrasera in acel domeniu, aveau experienta in ceea ce priveste productia, insa la capitolul afaceri nu stateau foarte bine. Oameni cu capul pe umeri fiind, au decis sa nu plece pe acest drum pana cand nu se documenteaza temeinic si pana cand nu apeleaza la o firma care sa le ofere consultanta juridica. Spre norocul lor, cineva i-a indrumat catre chronax.ro si nu au regretat nici macar o clipa. Cu ce se deosebeste chronax de alte firme care pot oferi consultanta juridica? Simplu. Chronax are un concept inovator, caci a fost creat de un businessman de succes, un om care deja stia ce inseamna o afacere, caci simtise pe pielea sa toate bunele si relele cu care vine la pachet inceputul. Acest concept inovator raspunde nevoii antreprenorilor romani de servicii integrate de tipul “one stop shop” pentru afacerea lor, oferind toate cele de mai jos sau, dupa caz, doar unul sau mai multe dintre serviciile acestui pachet:

luni, 27 iulie 2015

O cafea delicioasa

Buna dimineata, oameni draguti!
O dimineata perfecta incepe cu o cafea delicioasa!
espressocafe.ro Va doresc o zi de luni cat mai placuta!


duminică, 26 iulie 2015

Pavaje Europav pentru curte

Imi plac diminetile incepute pe platforma de socializare facebook, caci de multe ori ma intampina cafele aburinde, pisicute jcuause si tot felul de imagini din locurile unde prietenii mei sunt in acel moment sau in care si-ar dori sa se afle. Astazi dimineata am vazut la cineva un colt de gradina semanand a paradis. Pe sub copacii inverziti serpuia o poteca facuta din pavaje Europav pentru curte, iar acolo unde se termina poteca ochii erau orbiti de-a dreptul de o bancuta semicirculara din piatra, alaturi de care stateau cuminti cateva scaune facute tot din piatra. Un hamac elegant completa intr-un mod deosebit tabloul idilic in care chiar si acum m-as muta, daca ar fi posibil. Mi s-a parut a fi o curte nu doar foarte eleganta, ci si extrem de usor de realizat cu putina bunavointa, cu un morman de pietre, cu pavaje Europav si cu ajutorul catorva sfaturi practice venite de la specialisti. Daca veti intra macar de curiozitate pe site-ul celor de la europav.ro, veti avea surpriza de a descoperi ca nu se grabesc doar sa vanda, asa cum fac cei mai multi producatori si comercianti, ci au si sectiuni separate cu tot felul de idei de design pentru cei care nu sunt decisi sau nu au foarte multa imaginatie, pentru cei care nu stiu ce tendinte dicteaza moda in curte in ultimii ani.

miercuri, 22 iulie 2015

duminică, 19 iulie 2015

Cum e la Ploiesti?

De cate ori ma intreaba cineva cum e la Ploiesti imi vin sa raspund simplu si rapid: e cald. De acum inainte voi putea face fix ca in glumele despre cei care isi petrec mare parte din timp pe internet. Cum e la Ploiesti? Poftim un link, sa vezi cu ochii tai acest oras surprinzator, Ploiesti. Stiu, anumite obiceiuri sau gafe pot fi vazute pe intreg teritoriul tarii, oriunde ai merge, insa mie imi pasa in primul rand de orasul meu. Mi-ar placea sa fie mai des cautat, sa fie apreciat pentru ceea ce are frumos, sa vorbeasca lumea despre ele asa cum vorbeste despre Bucuresti, Cluj, Timisoara, Iasi... Poate cand vom ajunge si noi sa fim la fel de uniti, de ambitiosi si

miercuri, 15 iulie 2015

Piese auto de la www.stoauto.ro

Te pregatesti de vacanta? Ai planuit sa mergi la munte, la mare, in strainatate sau oriunde altundeva? Stiu ca in febra bucuriei de a anticipa momentele zilelor pline de distractie si relaxare iti pregatesti bagajele, verificand de zece ori listele facute din timp, stiu ca ai grija sa bagi in geanta macar un aparat foto si cartea ta preferata, dar nu neglija sub nicio forma masina care trebuie sa te duca si sa te aduca in siguranta. Fa-i toate verificarile necesare, eventual consulta un mecanic inainte de orice altceva, caci de masina depinde viata ta, a familiei tale si a celorlalti participanti la trafic. Nu vrei sa iti strici concediul cu incidente, nu-i asa? Cumpara piese de schimb de la www.stoauto.ro daca ai cea mai mica banuiala ca masina ta nu functioneaza perfect. Pe www.stoauto.ro poti gasi piese auto pentru o multime de marci, dintre care amintesc acum wolkswagen, skoda si seat. Asa am si aflat despre acest site. 

Am impodobit pomul vara

Am impodobit pomul vara si tare mi-a placut sa fac acest lucru. Un cer atat de senin nu cred ca am mai vazut in aceasta vara, asa ca am profitat pentru a face vreo zece poze. Dar cel mai mult mi-a placut sa impodobesc copacul cu soarele care stralucea la miezul zilei cu toata puterea de care e capabil. Nu era un nor pe cer, dupa cum puteti observa in fotografie. Sotul meu inca se amuza amintindu-si ca am lasat bradul impodobit un an de zile. In luna ianuarie am fost foarte ocupata, in februarie am fost mai mult plecata, in martie nici nu mai avea sens sa ma gandesc la brad. L-am ascuns intr-un colt de camera si l-am uitat acolo pana la urmatorul Craciun. Oare as putea pastra si acest pom pana la iarna, sa ma bucur de caldura cand afara va scartai zapada sub picioare? :)

M-am indragostit!

Da, exact asa cum ati citit in titlu! M-am indragostit! O plimbam pe mama, care visase destula vreme la aceasta zi senina. La un moment dat, sora mea mi-a atras atentia asupra unei mogaldete care se odihnea la umbra unui magazin. M-am apropiat, am soptit vorbe blande, am intins mana si am mangaiat blanita moale, catifelata. A deschis un ochi si m-a privit lung. Si-a pus labuta peste fata, sa nu mai vada parerile mele de rau. Atatea animale ce isi duc traiul pe strazi, printre masini, prin gunoaie, ferindu-se de oamenii rai... Stiu, suna copilareste, dar chiar i-as aduna pe toti daca as putea. I-as tine poate prizonieri intr-o curte si as sta linistita stiind ca nu mai sunt in pericol la tot pasul. Daca mi-as putea permite, i-as rasfata cu bunataturi de tot felul, apoi i-as alerga si i-as smotoci, sa nu se ingrase prea tare... :) Astazi m-am indragostit de bazdagania ce dormea langa magazin. Mic, singur, trist, parca incercand sa nu arate cat isi doreste sa aiba o casuta a lui si o inima care sa il iubeasca. 

Cafea cu aroma de iubire

Buna dimineata!
Aromata, parfumata mai buna ca niciodata, am o cafea pentru tine cu aroma de iubire!
Oriunde v-ati afla va doresc o zi frumoasa!

joi, 9 iulie 2015

Pisoiul portocaliu

L-am vazut prima data acum o saptamana. Scosese capul dintr-o gaura de aerisire a unui subsol de bloc. Vazand ca nu il paste nici un pericol imediat, a iesit in gradina si s-a ascuns printre firele de iarba. Era cat un ghem de lana, avea ochisorii vii, blanita portocalie tigrata si niste urechi uriase. 

L-am indragit din prima clipa si cu siguranta l-as fi luat imediat acasa daca nu imi aminteam la timp cat de greu le este pisicilor sa se acomodeze cu nou-veniti. Chiar nu il pot lua acasa, a fost gandul ce m-a zgariat in acea zi. Am deja trei pisici, am si un caine, fac eforturi mari pentru a le ingriji, pentru a le hrani si a le oferi o viata usoara, asa ca nu imi pot permite luxul de a avea si alte animale, fie ele si pisoi portocalii atat de simpatici. 

Din toata saracia am rupt cate un pumn de boabe pentru a hrani pisica mama. Stiti cum arata si cum se poarta o tigroaica atunci cand isi apara puii? Ei bine, la fel de usor va puteti imagina ca este mamica acestui pisoi portocaliu. Nu se poate aproapia nimeni de respectiva gradina. Imi spunea ieri cineva ca un copil si-a scapat jucaria in iarba. 


Nici macar parintii lui nu au avut curajul de a infrunta "tigroaica" pentru a recupera jucaria de plus. Probabil va pune mana pe ea abia cand vor mai creste puii. Tare mi-ar placea sa am un loc in care sa duc puiul portocaliu, departe de pericole si de viata grea care il asteapta. Sa nu va mire ca poza e neclara. Fotograful este nepriceput, iar pisica mama tot scuipa si ameninta in timp ce faceam fotografia. :)))



Distrugator documente Anemonacom

Ne cunoastem de vreo 20 de ani, din vremea cand copiii nostri abia invatau sa se joace si o faceau impreuna. De atunci ne intalnim saptamanal la o cafea si tot de atunci o vad cum evolueaza, cum isi deschide cate o noua afacere, cum invata sa se bucure de banii castigati cu sudoare si mult stres. In ultimul timp mi s-a parut usor paranoica si chiar i-am spus ca ma sperie faptul ca e asa precauta, ca nu se mai poate bucura de viata ca altadata. Mi-a spus ca a ajuns la un nivel prea inalt pentru a-si permite greseli de incepator, ca asa e normal sa procedeze orice om de afaceri, orice persoana care detine o firma sau mai multe. Pentru ca nimeni sa nu aiba acces la actele firmei si-a cumparat un distrugator documente Anemonacom care marunteste hartiile, transformandu-le in confetti. Cu gandul la o viitoare petrecere a nepoteilor mei, i-am sugerat sa imi pastreze mie pungutele cu confetti ramase in urma treburilor perfect facute de distrugatorul de documente Anemonacom. M-a privit ca pe un nebun venit din alta lume sau ca pe un spion infiltrat intr-o organizatie secreta. Aproape ca imi venea sa rad vazand cat parea de speriata si banuitoare.

Frumoasa mea pisica tigrata

Nu ma pot mira indeajuns de frumusetea pisicutei mele. Prin casa nu dau importanta, caci suntem ocupate cu joaca si alintul, insa cand vad in poze cat e de frumoasa pisica mea tigrata, imi vine sa ii postez pozele oriunde pe internet, sa vada toata lumea ce minunatie am adus in casa. Cine s-ar fi gandit atunci ca se va face o splendoare de pisica? Si cand ma gandesc ca toti ma sfatuiau sa renunt la ea atunci cand Miti a scris pe blog ca e mare scandal la noi in casa!

Raftul cu carti

Seara se lasa mult prea repede si ma gaseste mult prea obosita. Daca ma intrebi, habar nu am cu ce mi-am ocupat ziua, ce treburi importante am facut, ce ganduri marete m-au bantuit, ce fapte de vitejie voi putea trece in autobiografie. Ma intind in pat si deschid televizorul. Caut o emisiune care sa ma relaxeze, sa ma elibereze de stresul acumulat. Ei na, cum aduna stres un om care nici nu isi poate aminti lucrurile importante de peste zi? Pledul e racoros. De afara se aud voci. Pisicile ciulesc urechile, atente la strigatele baietilor ce par a fi bauti. Musc din rulada de ciocolata. Beau un strop de apa. La tv e un rahat de emisiune despre femei criminale, o lunga lalaiala plina de scene reproduse cu ajutorul unor actori ce joaca fals. As vrea sa citesc. Ochii imi fug spre raftul unde mi-am pus cateva dintre cartile mele dragi. Le stiu fiecare litera si oricum nu ma mai ajuta ochii. Ma gandesc la ele cu nostalgie. Trebuie neaparat sa merg la un control oftalmologic, sa imi rezolv problema. Ma uit iar spre rafturile la care a muncit atat de mult sotul meu pentru a le da acel aspect de vechi. Imi aduc aminte ca nu mi-am dat cu crema pe maini. Cobor din pat. Iau crema, iau si o carte. Poate reusesc sa vad literele. Desarta speranta! Nici daca aprind toate luminii lumii nu pot vedea piticaniile astea. Parca ar fi niste purici aliniati in formatie. Mai bine ma intorc la femeile astea criminale. Tampitele, isi omoara sotii pentru a incasa asigurarea de viata (pe naiba, asta e asigurare de moarte). Asa isi asigura un loc binemeritat in puscarie, pe viata. Ochii mi se inchid pe nesimtite, dupa un ultim gand spre multele carti pe care as vrea sa le citesc si nu pot...

luni, 6 iulie 2015

O cafea si o tigare

Buna dimineata, oameni frumosi!
Vine cineva la o cafea si o tigare? bine-nteles care fumeaza :)))
O zi frumoasa va doresc!

duminică, 5 iulie 2015

O pisicuta cu ochi albastri

Rar mi s-a intamplat in viata sa vad pisicute cu ochi albastri, iar acum intalnesc mereu. Undeva pe drumul spre piata din cartierul meu, la un bloc oarecare, traiesc niste pisici de o frumusete rara, provenind toate din aceeasi bunicuta cu blana gri si ochi albastri. Le-am tot pozat de-a lungul timpului, spernad ca va intreba cineva de ele, ca se vor gasi oameni dornici sa aiba o asemenea splendoare de mata in casa. In zona unde stau aceste pisici trec mereu masini, copiii tipa si alearga, cainii se cred stapani absoluti. Probabil din acest motiv pisicutele sunt sperioase si nu te lasa sa te duci prea aproape pentru a le poza asa cum se cuvine. E bine ca sunt precaute si nu vin in intampinarea omului, caci asa scapa de multe dintre potentialele pericole. Le-as putea prinde pe rand daca s-ar gasi persoane dornice sa schimbe viata acestor animale nevinovate, sa le ofere un trai mai bun si mai sigur, insa atata timp cat nimeni nu pare interesat, e mai bine sa le las acolo unde s-au obisnuit. Iata una dintre frumoasele pisici cu ochi albastri si blana gri...

Stergatoare parbriz la pret bun

Cand l-am auzit pe prietenul sotului meu ca isi cauta stergatoare parbriz la pret bun, m-a apucat rasul. Are obiceiul de a-si duce masina la spalat chiar si de doua ori pe saptamana, acasa o lustruieste zilnic, iar afara vremea dadea semne ca ar dori sa devina caniculara. Ce vrea sa faca omul asta cu stergatoare de parbriz la pret bun in plina vara, cand soarele arde asa tare ca nu poti sta decat la strand, cu paharul de suc in mana? ma intrebam amuzata, stiind ca nu e genul de gospodar care sa isi faca vara sanie si iarna caruta. Si iata ca au venit zilele de iulie, luna lui cuptor, iar prietenul sotului meu mi-a dovedit ca simte de la distanta miros de ploaie si de vremuri grele. Are stergatoare de parbriz la pret bun cumparate, caci era normal ca vara sa le mai scada pretul putin. Cine si-ar fi imaginat ca vom avea o toamna superba in aceasta vara? Intamplator am regasit acum cateva ore un articol scris anul trecut pe data de 7 iulie, articol in care ma plangeam de zilele ploioase de vara. Se pare ca omul uita de la un an la altul cand vin ploile plictisitoare, cand trebuie sa isi pregateasca masina pentru ele, cand sa isi cumpere stergatoare parbriz la pret bun. 

Poze cu cafele

Poate ati observat ca de la un timp acest blog are doi "autori". Pe Silvy o puteti citi de ieri, de azi, de maine sau puteti alege sa va beti impreuna cu ea cafeaua de dimineata. Din cand in cand posteaza si pe acest blog cate o cafeluta si cateva urari de bine, ca praful sa nu se astearna prea gros, caci eu chiar nu reusesc sa imi fac timp pentru toate blogurile mele. Chiar si blogul de pisici, care imi este atat de drag, zace aproape abandonat din lipsa de timp si de energie. Poate ma veti intreba ce legatura au toate astea cu titlul articolului, poze cu cafele. Au! De doua luni tot imi spun ca trebuie sa imi fac timp pentru niste poze artistice din care sa iasa abur de cafea proaspata, numai buna de baut impreuna cu prietenii. Am cateva idei in cap, insa aparatul foto nu ma ajuta prea mult, iar timpul parca a intrat la apa. In plus, eu obisnuiesc sa beau de vreo zece ani cafeaua preparata la cafetiera, lucru care nu imi usureaza munca, pentru ca lipseste caimacul de deasupra, cel care da atata farmec unei cesti de cafea. 

Iubesc viata

Un prieten drag din blogosfera spunea zilele trecute ca ma admira pentru ceea ce am reusit in online si se mira ca blogul meu de pe .ro se regaseste in primele pozitii dupa cautarea iubesc viata. Mie mi s-ar fi parut dubios daca nu s-ar fi regasit pe prima pagina dupa mai bine de trei ani de cand scriu pe internet si de cand semnez Vienela sau iubesc viata. Multi ma au in blogroll chiar cu iubesc viata, iar asta imi intareste pozitia in cautarile google. E drept ca nu imi foloseste, caci multi vin dupa aceasta cautare, intra pe blog, vad ca nu e ceea ce ii interesa pe ei (ce vreti sa gasiti, oameni buni?) si ies rapid, lucru care pe termen lung poate fi chiar daunator blogului. Bine ca nu imi mai pasa si nu mai urmaresc infrigurata statisticile, nu ma mai intereseaza daca oamenii ajung pe blogul meu cautand cuvintele iubesc viata, povestile din spatele lor sau cine stie ce rahat de poze pe caqre sa scrie iubesc viata. Sau poate ca ar trebui sa ma ocup de acest aspect si sa scriu asa ceva pe pozele postate pe blog. Dar, la naiba, alea sunt poze? Cine si-ar dori sa fure de pe un blog poze cu catelul meu, cu pisicile mele, cu florile care imi ies in cale, mai ales daca va scrie pe ele iubesc viata?

joi, 2 iulie 2015

miercuri, 1 iulie 2015

Instalator sanitar

Nu mai retin cand si imi e lene sa caut acum, dar stiu ca am scris pe aici un articol despre un instalator sanitar ce poate fi gasit in Bucuresti in anul 2015 si de atunci imi tot vine trafic pe aceasta cautare. Poate ca nu as fi dat importanta acestui fapt daca nu primeam saptamana trecuta un mail de la un cititor. Nici macar nu stiam de existenta acestei persoane, caci oamenii care scriu pe bloguri chiar nu au de unde sa isi cunoasca toti cititorii. Unii aleg sa ramana in umbra, sa citeasca si apoi sa iasa in tacere, in varful picioarelor. Ei bine, aceasta persoana mi-a spus ca si-a amintit imediat de articolul meu atunci cand a avut nevoie de un instalator sanitar bun, care sa ii rezolve problema. Cum sa nu te bucuri si sa nu simti ca faci un lucru bun cu blogul, daca primesti un asemenea e-mail: "vreau sa va multumsc mult pentru ajutor. ieri mi sa spart o teava la baie si imediat miam adus aminte ca am vazut pe blogul dumneavoastra un numar de telefon. am sunat si o echipa de instalatori sanitar a venit destul de repede. pretul nu a fost mare, asa ca vrewau sa va multumesc. toate cele bune."

Povestea unei pisicute

Poate ca intr-o zi ma voi decide sa scriu pe larg povestea unei pisicute. Pana atunci mai postez pe bloguri cate o intamplare cu matele mele, mai pun o poza cu pisici intalnite pe strada sau chiar cu frumoasele mele... Astazi, de exemplu, am gasit prin calculator o poza facuta saptamana trecuta. Un buchet de pisici iesite pe geam sub stricta noastra supraveghere, ca tot nu am reusit sa ne punem plase. Se remarca draga mea Ursula, care era deja cu ochii dupa o musca obraznica. V-am spus ca mititica asta e un vanator desavarsit? Ceea ce ma mira intotdeauna este faptul ca Ursula nu iese in doua poze la fel, de parca mereu ar fi alta pisica. Mai ciudat de atat este ca in realitate arata altfel decat in poze. Nu o pot surprinde asa cum o stiu eu, dupa aproape o jumatate de an de convietuire. Poate ar trebui sa primeasca porecla pisica-cameleon (cacofonie neintentionata), pe langa cele deja consacrate: galagiuta, pisu-micu-ciripicu, ciripel... Priviti pozele si spuneti daca vi se pare ca este aceeasi pisica (de poveste). :)
RCA-Ieftin

Postări populare