espressocafe.ro

marți, 29 decembrie 2015

Mediul urban si mediul virtual

Ma intorceam din oras cu troleibuzul. Ora de varf, aglomeratie maxima, discutii la fiecare scaun, asa cum se intampla intotdeauna in mijloacele de transport in comun. In fata mea, un grup de tineri. Mi-au atras atentia in clipa cand au inceput sa discute despre nu stiu ce ghid turistic, iar de aici pana la felul in care ne comportam in societate, in mijloacele de transport in comun sau in institutiile publice nu a mai fost decat un pas. Erau copii buni, inteligenti si cu siguranta educati. I-am ascultat cu atentie, le-am cantarit in gand argumentele si, intr-un final, tot in gand, le-am dat perfecta dreptate. Mi-am amintit pe loc de faptul ca si in online ar fi nevoie de controlori, de politisti, de oameni care sa ne aduca pe pamant cand derapam. Gandul m-a dus, inca de la inceput, la site-ul dwf.ro, un site pe care eu obisnuiesc sa intru destul de des, pentru ca e mereu plin de informatii utile scrise intr-un mod clar, pe care sa il poata intelege oricine. Tot acolo am citit despre reputatia pe care fiecare dintre noi (comentatori, bloggeri, patroni de magazine) o avem, despre cum trebuie sa o pastram imaculata si cum sa o curatam daca se intampla sa se pateze. 

Certificari iso

Avem niste prieteni de familie care, de cativa ani buni, isi castiga existenta datorita firmei pe care au deschis-o si in care lucreaza amandoi de dimineata pana seara, cu foarte mici vacante in care incearca sa isi reincarca bateriile. Noi ne-am obisnuit sa ii auzim la fiecare final de an cum se plang de oboseala, de diverse bilanturi pe care trebuie sa le faca, de angajati neseriosi sau mult prea pretentiosi, de prime si cadouri pentru ei, de o multime de probleme cu care se confrunta. Anul acesta, mai mult ca oricand parca, prietenii nostri se vaita de epuizare, de taxe si impozite, dar si de nu stiu ce minunatii de certificari despre care nici macar nu am reusit sa inteleg daca au dorit ei sa le aiba sau daca vreo lege a statului roman le impune sa detina toate aceste certificari. Sincera sa fiu, mie imi suna cunoscuta numai si numai certificarea iso 9901, insa ieri am auzit la rpietenii mei ca ar exista si un alt soi de certificare, numita extrem de pompos o certificare OHSAS 18001, nume pe care eu nu cred ca l-as putea retine in vecii vecilor, nici macar torturata. 

Anvelope Michelin si Continental

Citeam dimineata pe internet ca in aceasta iarna vara a reusit sa ne ia prin surprindere. M-am uitat pe geam, am vazut cum soarele zambea senin si am zambit si eu. Nu stiu daca am mai trait vreo iarna atat de calduroasa pana acum. Am iesit sa plimb cainele si sa duc plasuta de gunoi. Pe drum s-a starnit un vant rece, atat de rece incat mi-am dat seama ca s-a cam dus vreme anvelopelor de vara, la fel cum s-a dus, tot intr-o clipita, vremea gecutelor subtiri si a pantofiorilor. Gata, as putea spune ca de astazi a venit iarna. Ma uit pe geam si vad cum vantul inpinge in stanga si in drepta fulgi mari de zapada. Acoperisul casei de langa mine e alb. Mi se pare incredibil cat de repede se poate schimba vremea de la o clipa la alta. Acum cateva ore ma plimbam pe sub un soare generos, iar acum imi caut fularul si manusile. Cei care au masini probabil sunt deja pregatiti, iar daca nu si-au pus inca anvelope Michelin de iarna, sigur a sosit momentul sa o faca, altfel vor ajunge sa aiba neplaceri si sa ii bage si pe altii in necazuri. 

Tranzactionare online

A insistat sotul meu zilele trecute sa urmarim si noi pe internet ultimele episoade ale concursului Vocea Romaniei, sa fim la curent cu noutatile si sa ne distram ascultand muzica. Pe mine nu ma incanta prea tare aceasta emisiune, dar i-am facut plac. In vreme ce el statea cu ochii pe concurenti si pe jurati, eu urmaream coltul din stanga jos al ecranului, acolo unde erau postate mesajele de pe twitter. Am regasit acolo nume ale unor bloggeri de pe la noi si imediat am simtit impulsul de a intra pe twitter pentru a-mi scrie parerea. Mi-am dat seama la timp ca era inutil, ca ratasem sansa de a scrie in direct. Dar asta nu m-am impiedicat sa intru totusi, sa urmaresc hastagul si toate comentariile. Aceea a fost ziua cand am intalnit Sales Point pe Twitter si m-am intins cu sotul meu pana tarziu la discutii despre tranzactionare online, despre ceea ce inseamna acest lucru, dar si despre oamenii care tin pasul cu vremurile si care au curajul de a face lucruri noi, pe care nimeni in jurul lor nu le-a mai facut inca. 

sâmbătă, 19 decembrie 2015

Weekend de poveste

Buna dimineata!
Sa aveti un weekend de poveste!
Va pup!

Ustensile de bucatarie

Una dintre marile mele placeri este sa colind prin magazine, sa studiez diversele produse aflate pe rafturi, sa compar preturile si, desigur, din cand in cand sa mai si cumpar cate ceva. Daca ar fi doar dupa cum vreau eu, probabil mi-as cheltui toti banii castigati numai pe carti, pe obiecte artizanale si pe ustensile de bucatarie. Nu sunt singura. Am fost cu sora mea zilele trecute sa vizitam un anumit magazin de jucarii deschis in orasul nostru. Spre surprinderea noastra, printre lucrusoare de copii am gasit si un raion plin de ustensile de bucatarie, incepand de la palete de scos cartofii prajiti din tigaie si pana la cantar de bucatarie cu bol de maxim 3 kg. Nu aveam foarte multi bani la mine, asa ca mi-am promis sa revin sau, daca nu se va intampla, sa mi-l comand de pe internet atunci cand voi cumpara si oale de inox dekassa sau peterhof (lucru care sper sa se intample cat mai curand). Eu m-am mirat de faptul ca intr-un mare magazin cu jucarii se gasesc ustensile de bucatarie, iar sora mea s-a uitat prin cosurile celorlalti cumparatori si a exclamat: se plange lumea ca nu are bani, dar cumpara toate prostioarele din lume, fie ca are sau nu nevoie de ele, doar pentru ca sunt frumos colorate sau ieftine. Are cineva curaj sa spuna ca nu este adevarat?

marți, 8 decembrie 2015

marți, 1 decembrie 2015

In locul adidasilor rosi de caine

In locul adidasilor rosi de Bruno, baiatul si-a cumparat altii. Acum suntem in faza de reeducare a cainelui, ca astfel de incidente sa nu mai aiba loc. Desigur, el este incapatanat si sufera cand il lasam singur in casa, dar sper ca noile jucarii sa isi faca treaba. Oricum, prea multe nu ar mai avea de ros, ca a distrus deja toata incaltamintea din casa. :))) Ei sunt noii adidasi (crem)... Mai jos puteti vedea perechea care din alb s-a transformat in gaurit... :D

Depozit de haine en gros

Stiu, cu cat magazinul de haine se afla mai aproape de centrul satului, orasului, universului, cu atat preturile la chirie sunt mai mari, cheltuielile sunt de speriat, iar preturile sunt nevoite sa creasca pentru ca magazinul sa supravietuiasca. Totusi, observand ca apar tot timpul noi magazine si ca multe dintre cele vechi dispar, u pot sa nu ma intreb ce se intampla, de ce apar si dispar atat de repede. Apoi imi aduc aminte de cate ori mi s-a intamplat sa intru intr-un magazin de haine si sa ies in urmatoarele secunde ca si cum cineva m-ar fi alergat. Ma sperie preturile pe care unii comercianti aleg sa le practice, de cele mai multe ori complet nejustificat, mai ales de cand exista outletstock.ro, iar hainele vandute en gros, direct de la producatori, au preturi mai mult decat rezonabile. Asadar, draga intreprinzatorule, daca ai un magazin sau doresti sa iti deschizi un magazin de haine, te rog citeste aceste randuri. Sunt scrise de un consumator oarecare, asa sunt cu zecile de mii in aceasta tara. 
RCA-Ieftin

Postări populare