espressocafe.ro

marți, 9 februarie 2016

Avocatul poate fi prietenul tau cel mai bun in momente cruciale

Filmele americane inca din copilarie ne-au prezentat in mod eronat viata oamenilor care activeaza in sfera profesiilor juridice. Astfel, cand ne gandim la Facultatea de Drept, cei mai multi dintre noi isi inchipuie automat niste carti gigantice, in spatele carora stau niste soareci de laborator si le invata pe de rost. Mai apoi, ne imaginam un banc cu jurati si un judecator cu peruca, ce loveste in masa cu un ciocanel din lemn atunci cand se doreste sa se faca liniste in sala de judecata.
Profanii nu stiu ca in salile de judecata din Romania situatia nu este deloc asemanatoare, din contra, filmele americane reflecta sistemul de common law, pe cand la noi, daca suntem interesati sa cauta pe internet referinte despre avocati online, vom descoperi inca din cv-ul lor de prezentare ca aria lor curiculara este putin diferita, inca de la modul in care isi pregasesc si mai apoi sustin clauzele.
Nimeni nu este bucuros sa aiba de-a face cu avocatii, caci demersurile juridice automat presupun un slalom printre rigorile sistemului birocratic de la noi din tara, insa intotdeauna este de preferat sa lasam un profesionist sa se ocupe de chestiunile legale, care pe noi, oamenii obisnuiti, nu doar ca ne-ar depasi, dar ne-ar costa mult mai mult timp decat dureaza in medie un proces la noi in tara.
Asadar, daca drumurile noastre duc spre sala de judecata, recomandat ar fi sa beneficiem de indrumarea cuiva care stie unde sa caute acele portite de scapare din textele legislative, caci singuri ar insemna sa ne debusolam inca din start, sa ne speriem de importanta problemei si sa privim poate eronat sistemul punitiv din codurile legale.
Asa cum incearca sa se transmita inca din titlu, avocatul poate fi prietenul tau cel mai bun in momente cruciale, in special atunci cand nu mai vezi nicio nicio cale de scapare dintr-o chestiune legala care pare sa fi ajuns intr-un punct mort. Nu trebuie sa va indreptati atentia neaparat spre junii de la Bucuresti, caci nu doar in capitala se practica avocatura de catre profesionisti, exista ilustrii avocati si magistrati si in provincie, spre exemplu putand gasi avocati in sibiu de exceptie si poate la onorarii mai prietenoase, eventual chiar negociabile, in functie de particularitatile cauzei. Deci nu trebuie sa va descurajati, sa va temeti sa apelati la servicii profesionale de avocatura, ingroziti fiind de imaginea denaturata pe care presa a construit-o pana in prezent vis-a-vis de sistemul judiciar romanesc si actantii sai.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

RCA-Ieftin

Postări populare