espressocafe.ro

joi, 14 septembrie 2017

Aparat de aer conditionat

In aceasta vara, mai mult ca oricand, am simtit lipsa unui aparat de aer conditionat in casa. Cu toate ca locuim la parter si avem apartamentul bine izolat, cu toate ca avem in fata geamului un copac cu frunze mari, care fac umbra deasa, canicula de anul acesta s-a simtit bine in fiecare zi, facandu-ma sa nu mai stiu unde sa ma ascund de caldura. Cat de greu i-a fost cainelui sa treaca prin acele zile, nici nu cred camai e cazul sa amintesc. Tocmai de aceea ne-am propus ca anul viitor sa nu ne mai prinda nepregatiti, ci sa ne cumparam din timp un aparat de aer conditionat care sa ne apere de caldurile tot mai mari ale verilor romanesti.

Pana acum am tot avut impresia ca ne descurcam si fara, insa nu vad de ce trebuie sa ne chinuim trei luni pe an, cand un aparat de aer conditionat nici macar nu costa atat de mult ca altadata,
cand numai cei foarte bogati isi permiteau luxul de a avea racoare in casa pe timpul verii. Acum este la indemana oricui sa cumpere aparate de aer conditionat si trebuie sa recunoastem ca ca isi fac perfect treaba pentru care au fost proiectate.

Ati observat ce usurare simte omul infierbantat de atmosfera de afara cand intra intr-o institutie sau chiar o casa unde exista aparat de aer conditionat? Senzatia este de-a dreptul uimitoare, e ca si cum ai pune la masa imbelsugata un om flamand. Pana siprivirea parca devine recunoscatoare pentru binele primit. Dar adevarul este ca nu ma gandesc la musafirii care vor veni pe la noi cat ma gandesc la familia mea si la cainele care se chinuie in apartament in zilele calduroase ale verii. Pentru noi tin neaparat ca pana la vara viitoare sa avem un asemenea aparat in casa si, daca se vor bucura si musafirii, va fi ca un bonus primit cu incantare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

RCA-Ieftin

Postări populare